Cobra Museum of Modern Art, Amstelveen

26 September 2017
Solo voice performance as part of The Cure Park publication release by TAAK, Cobra Museum of Modern Art, Sandbergplein 1, Amstelveen (NL). Performance starts at 16h00. FB event.

/ / / / / / /

Tijdens Cure Park, deze zomer in het Amsterdamse Bos werd samen met The Future en PUB, studenteninitiatief van het Sandberg Instituut gewerkt aan een boek. Deelnemers en publiek werden uitgenodigd om essays, interviews en artikelen in te sturen die wekelijkse tijdens redactievergaderingen in het bos werden besproken. Elke week verscheen zo een nieuw hoofdstuk van A Growing Book dat direct werd verspreid, zowel in printvorm in het bos als online.

Al deze hoofdstukken zijn nu gebundeld in de publicatie Art – Cure. Activating the Potential. Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van de publicatie in het Cobra Museum.

Art – Cure. Activating the Potential is een compilatie van reflecties op Cure Park en de associatieve beelden en gedachten die bij de deelnemers werden geactiveerd. Door de snelheid van het maakproces zijn de energie en impact van het moment voelbaar in het eindresultaat. Art – Cure. Activating the Potential is een actieve zoektocht naar nieuwe definities. Wat is de samenhang tussen kunst en zorg – welzijn en wat ligt aan de basis van deze relatie? Wat is de impact geweest van de manifestatie en voor wie? Hoe kunnen we deze impact consolideren? En vooral, hoe bouwen we voort op het potentieel?

Het programma op 26 september ziet er als volgt uit:

15.45 uur – Inloop
16.00 uur – Stemperformance door Janneke van der Putten
16.20 uur – Welkom door Xander Karskens, directeur Cobra Museum
16.30 uur – Toekomstvisie door Theo Tegelaers, curator Cure Park/TAAK
16.40 uur – Presentatie van het boek door The Future, Vincent Schipper en Klara van Duijkeren
17.00 uur – Borrel

Aanmelden: info@taak.me. Adres: Cobra Museum, Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen.

Aan Art – Cure. Activating the Potential werkten mee: Andrea Karch, Marloes Heineke, Carolin Giessner, Daniel Seemayer, Floris van Driel, Gui Machiavelli, Monica Mays, Nadia Beckers, Shristie Budhia, Jesse Boon, Yuri Veerman, Isabel Menino, Christiane Bosman, Klara van Duijkeren, Vincent Schipper, Amelia Clark Productions, Simone Kleinhout, Sophia Zurcher, Vika Ushkanova, Shana Moulton, Yvonne Dubbers, Carol R. Kallend, Charlotte Bijl en Theo Tegelaers.

/ / / / / / /

Cure Park is een initiatief van TAAK en Circus Engelbregt. Samenstelling en ontwikkeling door TAAK. Realisatie in samenwerking met het Amsterdamse Bos en het Bostheater. Cure Park wordt ondersteund door BankGiro Loterij Fonds, Mondriaan Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSBfonds, Gemeente Amstelveen, Fonds Sluyterman van Loo, Suns and Stars en Frame. De performance van Janneke van der Putten tijdens de boekpresentatie is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van CBK Rotterdam